Tips voor een schone eetkamer na feestjes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Tips voor een schone eetkamer na feestjes

Feestjes zijn altijd leuk en gezellig, maar na afloop blijft er vaak een rommelige eetkamer achter. Het opruimen van de eetkamer kan een hele klus zijn, maar met een paar handige tips wordt het een stuk gemakkelijker. Hier zijn een aantal tips voor een schone eetkamer na feestjes:

1. Ruim direct op

Een goede gewoonte is om direct na het feestje alvast wat opruimwerk te doen. Verzamel de lege glazen en flessen, gooi weg wat weg kan en zet de vaat alvast in de afwasmachine. Zo voorkom je dat alles blijft liggen en wordt het schoonmaken achteraf een stuk eenvoudiger.

2. Sorteer afval

Een feestje zorgt vaak voor veel afval, zoals lege verpakkingen, servetten en restjes eten. Om de eetkamer schoon en georganiseerd te houden, is het handig om verschillende afvalbakken te gebruiken. Zet bijvoorbeeld een aparte bak voor plastic, glas en papier. Zo kun je het afval meteen scheiden en ben je al een stapje dichter bij een schone eetkamer.

3. Maak gebruik van schoonmaakdoekjes

In de drukte van het feestje heb je vaak geen zin om de eetkamer al schoon te maken. Maar als je gebruik maakt van schoonmaakdoekjes tijdens het feestje, kun je alvast kleine vlekken en vuiligheden verwijderen. Leg een stapeltje schoonmaakdoekjes naast de tafel, zodat je ze gemakkelijk kunt pakken wanneer dat nodig is.

4. Reinig de eettafel grondig

De eettafel is vaak het middelpunt van de eetkamer tijdens een feestje. Het is daarom belangrijk om deze grondig schoon te maken na afloop. Verwijder alle vlekken en kruimels, en poets het tafelblad op met een geschikt reinigingsmiddel. Vergeet ook niet de tafelpoten en eventuele stoelen schoon te maken.

5. Stapel en organiseer stoelen

Na een feestje blijven er vaak stoelen verspreid door de eetkamer staan. Om de eetkamer snel opgeruimd te krijgen, is het handig om de stoelen te stapelen en ze netjes aan de kant te zetten. Zo creëer je weer ruimte en ziet de eetkamer er meteen een stuk opgeruimder uit.

6. Maak gebruik van luchtverfrissers

Na een feestje kan de eetkamer nog een beetje ruiken naar eten, drankjes en sigarettenrook. Om de ruimte weer fris te laten ruiken, kun je gebruik maken van luchtverfrissers. Kies voor een geur die je prettig vindt en verspreid de luchtverfrisser door de eetkamer. Zo is de geur van het feestje snel verdwenen.

7. Stofzuig en dweil de vloer

Na een feestje ligt er vaak veel vuil op de vloer, zoals kruimels, confetti en glaswerk. Stofzuig daarom de vloer grondig om al het vuil te verwijderen. Daarna kun je de vloer dweilen met een sopje om het helemaal schoon te maken. Vergeet niet om ook onder de eettafel en langs de plinten te stofzuigen en te dweilen.

Conclusie

Het opruimen van de eetkamer na een feestje kan een tijdrovende klus zijn, maar met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker. Door direct op te ruimen, afval te sorteren en schoonmaakdoekjes te gebruiken, kun je al veel vuil en rommel voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de eettafel grondig schoon te maken en stoelen op te stapelen. Verder kun je de eetkamer opfrissen met luchtverfrissers en de vloer stofzuigen en dweilen. Met deze tips en een beetje inspanning is je eetkamer snel weer schoon en opgeruimd na een feestje!

Plaats een reactie